Skip to content

Altijd een ketel op maat!

De meest voorkomende renovatie aan de verwarming is het vervangen van de Cv-ketel. De Cv-ketel gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. De moderne generatie Cv-ketels zorgen voor een behoorlijke rendementsverbetering. Investeren hierin voorziet, naast comfortverbetering, ook een besparing op uw energiekosten. Slimme eigenaren van installaties gaan tijdig over tot vervanging voordat de kosten ten gevolge van storingen sterk oplopen.

De Cv-ketel vervangen kunt het gehele jaar door ons laten uitvoeren. Maar het voorjaar en de zomer zijn uitstekende periodes om tot vervanging over te gaan. Zo zit u niet in de kou en is er gelegenheid om uw installatie alle aandacht te geven.

Vervangen van de Cv-ketel met het juiste vermogen

Het is van groot belang dat de nieuwe Cv-ketel de juiste capaciteit (vermogen) heeft om de woning of bedrijfsruimte op temperatuur te brengen en te houden. Bij een te kleine Cv-ketel lukt dit niet of onvoldoende op die momenten dat u het juist nodig heeft.

Toekomstplannen als bijvoorbeeld een aanbouw aan de woning of verandering in de gezinssamenstelling, dienen meegenomen te worden in de berekening.
De Cv-ketel in woningen en bedrijven is doorgaans de grootste energieverbruiker. Een nieuwe Hr-ketel betekent dan ook besparen op uw energierekening!

Kenmerken van een Hr-ketel

Hr-ketels zijn condenserende Cv-ketels. Uit de rookgassen (verbrandingsgassen) wordt, door middel van een speciaal geconstrueerde warmtewisselaar, de warmte uit waterdamp benut voor de verwarming van de woning.
Dit verklaart mede dat Hr-ketels aangegeven worden met rendementen van meer dan 100%.

De moderne Hr-ketels zijn uitgevoerd als gesloten toestel. Ze halen de verbrandingslucht van buiten waardoor de Cv-ketel minder snel vervuilt en dus minder storingsgevoelig is. Hr-ketels zijn ook zeer geschikt voor de warmwatervoorziening. Vandaar dat de meeste ketels gecombineerd worden met een ingebouwde tapwatervoorziening of een indirect gestookte boiler.

Stocker Centrale Verwarming zal u professioneel advies geven voor de ketel die het beste bij u en uw huis past.
Voor meer informatie over ketelvervanging neem contact op met ons of bel 0316-330433